آموزش درست کردن شله مشهدی / از آش های سنتی ایران

آموزش درست کردن شله مشهدی / از آش های سنتی ایران

آموزش درست کردن شله مشهدی / از آش های سنتی ایران

آموزش درست کردن شله مشهدی / از آش های سنتی ایران

یکی از آش های سنتی ایرانی شله مشهدی است که در مشهد به شله معروف است. شله مشهدی بسیار پر طرفدار و مورد پسند مناطق مختلف کشور می باشد. مردم مشهد شله مشهدی را معمولا در سوگواری ها و آیین های مذهبی استفاده می کنند. این آش از حبوبات، گوشت وادویه فراوان تهیه می شود. برای لذیذ تر شدن این آش بهتر است که از قلم گوساله نیز استفاده شود. در ادامه با طرز تهیه شله مشهدی آشنا می شوید.

آموزش درست کردن شله مشهدی / از آش های سنتی ایران

مواد لازم:

  • گوشت راسته گوسفندی
  • قلم گاو
  • دنبه چرخ شده گوسفندی
  • لوبیا قرمز
  • لوبیا رشتی
  • لوبیا چیتی
  • نخود
  • ماش
  • بلغور گندم
  • برنج نیمه دانه
  • نمک و فلفل سیاه
  • دارچین، میخک و زنجبیل
  • پودر جوز هندی
  • ۲ کیلو
  • ۲ عدد
  • ۴۰۰ گرم
  • ۲ پیمانه
  • ۲ پیمانه
  • ۲ پیمانه
  • ۲ پیمانه
  • ۲ پیمانه
  • ۴ پیمانه
  • ۴ پیمانه
  • به میزان لازم
  • به میزان لازم
  • یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

گام اول: ابتدا تمام حبوبات را پاک کنید، بشویید و به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید. بعد نخود و لوبیای خیس شده را جداگانه بپزید و پس از پختن، آن ها را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود.
گام دوم: در ظرفی مناسب، گوشت، آب قلم و پیاز خرد شده را بریزید و همراه با آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود.
گام سوم: بعد گوشت ها را خارج کنید و آن ها را ریش ریش نمایید. سپس بقیه حبوبات را درون ظرف بریزید و مرتب هم بزنید تا مواد کاملا له شده و به شکل حلیم در بیاید.
گام چهارم: در اواسطه پخت، ادویه ها را تفت دهید و همراه با دنبه چرخ شده به مواد اضافه نمایید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا کلیه مواد خوب یکدست و له شوند. در آخر آن را دم کنید.
گام پنجم: گوشت ریش ریش شده را باید در مرحله آخر به شله اضافه نمایید.
گام ششم: زمان پخت این غذا ۸ الی ۹ ساعت می باشد. به خاطر داشته باشید که شله باید مرتبا هم زده شود تا کاملا کش دار و حلیم مانند شود.
امیدوارم از تهیه شله مشهدی لذت برده باشید.

منبع: رنگین سفره

Be the first to comment

پاسخی بگذارید