انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن / تاثیر میوه روی سلامتی

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن / تاثیر میوه روی سلامتی

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن / تاثیر میوه روی سلامتی

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن / تاثیر میوه روی سلامتی

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن / تاثیر میوه روی سلامتی

آلو یک میوه‌ی تک هسته‌ای از خانواده‌ی هلو  و زرد‌آلو  است. بیش از هزاران گونه‌ی متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه تنوع زیادی دارند. معروف‌ترین این گونه‌ها نوع ژاپنی است که برخی انواع آن به رنگ زرد و پرآب بوده و برخی دیگر درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی هستند.

اندازه‌ی آلو در سراسر جهان از ۶-۳ سانتی‌متر متفاوت است. طعم آن از ترش تا شیرین متغیر بوده و به رنگ‌هــای زرد، سبـز، قـرمـز و ارغوانـی موجـود اسـت.

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن / تاثیر میوه روی سلامتی

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم آلو

  • انرژی           ۴۶ کیلوکالری
  • کربوهیدرات ۱۱.۴۲ گرم
  • پروتئین ۰.۷۰ گرم
  • چربی کل ۰.۲۸ گرم
  • کلسترول ۰ میلی گرم
  • فیبر خوراکی ۱.۴۰ گرم
  • اسید فولیک ۵ میکروگرم
  • نیاسین   ۰.۴۱۷ میلی گرم
  • پیریدوکسین ۰.۰۲۹ میلی گرم
  • ریبوفلاوین ۰.۰۲۹ میلی گرم
  • تیامین ۰.۰۲۸ میلی گرم
  • ویتامین (C) سی ۹.۵ میلی گرم
  • ویتامین (A) آ           ۳۴۵ یکای بین‌المللی
  • ویتامین (E) ایی ۰.۲۶ میلی گرم
  • ویتامین (K) کا ۶.۴ میکرو گرم
  • سدیم ۱ میلی گرم
  • پتاسیم ۱۵۷ میلی گرم
  • کلسیم ۶ میلی گرم
  • مس ۰.۰۵۷ میلی گرم
  • آهن ۰.۱۷ میلی گرم
  • منیزیم ۷ میلی گرم
  • منگنز ۰.۰۵۲ میلی گرم
  • فسفر ۱۶ میلی گرم
  • روی ۱ میلی گرم

غنی از آنتی اکسیدان

آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان‌ها است. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می‌باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی می‌کند.

رادیکال‌‌های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماریهای قلبی عروقی، تخریب DNA و افزایش شدید احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت(منشا پیدایش بیماری‌هایی نظیر آرتریت روماتوئید) در بدن اعمال می‌کنند. لذا با توجه به تآثیر الو در پیشگیری از این بیماری‌ها، مصرف این میوه می‌تواند در سلامت انسان بسیار موثر باشد.

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن

درمان یبوست

یکی از شناخته شده‌ترین خواص آلو، پیش‌گیری از یبوست است. این اثر نیز به واسطه‌ی وجود فیبر است. در این مورد آلو از دو طریق عمل می‌کند:

اولاً فیبر که غذای باکتری‌های روده‌ی بزرگ است، توسط الو فراهم می‌شود و با تخمیر فیبر توسط باکتری‌ها، حجم مدفوع زیاد می‌شود. بنابراین دیواره‌ی ‌عضلانی روده، حاوی مواد بیشتری است که روی آن‌ها کار کند و در نتیجه، سرعت و قدرت انقباضات آن بیشتر می‌شود. این کار باعث خروج سریع‌تر مواد زاید می‌شود.انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن / تاثیر میوه روی سلامتی

ثانیاً آلو و آب آن حاوی مشتقات ماده‌ی به‌نام «هیدروکسی فنیلیاتین» هستند که عضلات صاف دیواره‌ی روده‌ی بزرگ را تحریک می‌کند. این تحریک باعث شروع افزایش فعالیت در روده‌ی بزرگ می‌شود که این امر نیز به افزایش سرعت حرکت مدفوع کمک می‌کند.

هم‌چنین در ۱۰۰ گرم آلو خشک، حدود ۱۰ گرم قند سوربیتول موجود می‌باشد که سوربیتول نیز خاصیت ملین دارد.

شفاف شدن پوست

ماسک آلو سیاه برای رفع جوش های عمیق پوستی: دو عدد آلو سیاه تازه را له کنید . نصف لیوان آرد جو دو سر را به همراه دو قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه نمایید و با کمی آب به صورت یک خمیر چسبنده در آورید . این خمیر را بر روی پوست صورت بمالید و پس از ۲۰ دقیقه صورت را با آب ولرم بشویید .

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن

ماسک آلو برقانی در رفع جوش: آلوها را بجوشانید و سپس بگذارید سرد شود. آنها را با چنگال بزنید و با روغن بادام مخلوط کنید. این ماسک ضدجوش را پنج تا ۱۰ دقیقه روی صورت تان بگذارید و سپس شست وشو دهید.

ضماد مخلوطی از آلو و سرکه درمان کننده جوش بدن کودکان و کهیر است. در ضمن برطرف کننده خارش بدن نیز  هست.

بارداری و شیردهی

فیبر موجو در آلو به هضم مواد غذایی کمک کرده و همچنین از بروز یبوست در بارداری پیشگیری میکند. ویتامین Cموجود در آن به جذب آهن کمک می کند و همچنین باعث سلامت بافت های بدن مادر و جنین می گردد.  همچنین گفته شده است که مصرف الو پیش و در زمان بارداری موجب افزایش هوش بچه میشود.  مصرف آلو به واسطه ویتامین ها و املاح فراوانی که دارد در دوره شیردهی نیز توصیه میشود.

کاهش فشار خون

آلو یکی از منابع غنی پتاسیم است. تحقیقات انجام گرفته در سال‌های اخیر تأثیر پتاسیم را در کاهش فشار خون نشان داده‌اند. با توجه به این که آلو حاوی سدیم کمی می‌باشد، مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است.

درمان دیابت

یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب مواد مغذی به ویژه قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهند. بنابراین مصرف آلو می‌تواند در کنترل قند‌خون موثر باشد.

خواص آلو در طب سنتی

طبع آلو نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشکش بیشتر سرد است. برگ آن سرد و خشک است.

  • آلو ملین ، صفرابر، مسکن عطش ، دافع بلغم و تب بر است.
  • مصرف این میوه برای اشخاصی که مبتلا به انگل معده، جوش های تازه و مترشح، گلودرد، ورم کلیه، سنگ کلیه، کم خونی، یبوست، خشکی معده، نقرس، اسید اوریک، چربی خون، تصلب شرائین، سرطان، جوش سیاه، اوره ، خارش پوست، سردرد، ترک لب و دهان و بدبوئی آن، آرتروز، تلخی دهان، ناراحتی های عصبی و کبدی، چسبندگی پلاکتهای خون ، استسقاء و مسمومیت می باشند مفید است.

انواع آلو و شناخته شده ترین خواص آن

  • درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسیداوریک و چربی خون است.
  • آلوی خشک، خون را طبیعی کرده و درد مهلک را از بین می برد.
  • مصرف آلو آن هم به صورت ناشتا در تقویت اعمال کلیه ها و رفع یبوست بسیار مفید است.
  • انواع آلو یا آلوچه تازه برای مبتلایان به سوء هاضمه مزمن و ضعف اعصاب، بسیار نافع است زیرا ملین خوب و محرک دستگاه تغذیه است و عملش برای تمام اعضای بدن موثر است و باید جزو سبد غذایی اشخاصی که مبتلابه رماتیسم و نقرس و تصلب شرائین هستند، قرار گیرد.
  • مالیدن یک عدد آلوی خیس شده در داخل دهان کودکان برای درمان برفک بسیار موثر است
  • مصرف آلو در پیشگیری از پوکی استخوان مفید است.
  • برای درمان یبوست باید شب ۱۰ دانه آلو و ۵ دانه انجیر در یک لیوان آب خیس نموده و صبح ناشتا و یا آخر شب میل شود.
  • درمان بیماری‌ های کبدی: ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود. البته آلو تازه یا خشک خیس کرده بهتر است.
  • آلو دفع کننده اوره، اسید اوریک و چربی خون می باشد، صبح ناشتا خیس کرده از آن استفاده شود.
  • کسانی که بیماری قند دارند سعی کنند آلو بمکند.
  • الو برای کسانی که گرفتگی عروق دارند مفید می باشد.
  • برای درمان بیماری آسم رنج می‌برند از صبح تا شب ۱۰ دانه آلو بمکند.
  • کسانی که کم خون هستند آلو را به صورت خیس کرده ده صبح میل کنند.

مضرات

  • مصرف میوه هایی نظیر آلوزرد به علت آنکه پوست آنها کنده نمی‌شود عاملی دخیل در دل درد به ویژه در کودکان است، بنابراین تا حد ممکن از مصرف این میوه ها با پوست خودداری کنید.
  • به علت اینکه بیشتر این میوه ها آلوده به انواع سموم هستند، حتی نمی‌توان با شستشوی آنها مطمئن شد که این میوه ها تمیز هستند در نتیجه مصرف آلو و دیگر میوه های شبیه آن عامل مهمی در انتقال عفونت ویروسی به کودکان هستند.
  • آلوی وحشی برای معده مضر است.
  • الو برای سرد مزاجان و کسانی که نفخ شکم دارند مضر است.

منبع: نبض ما

Be the first to comment

پاسخی بگذارید