خواص و مضرات بابونه رومی : هشدار درباره بابونه رومی و طبع بابونه رومی

خواص و مضرات بابونه رومی : هشدار درباره بابونه رومی و طبع بابونه رومی

خواص و مضرات بابونه رومی : هشدار درباره بابونه رومی و طبع بابونه رومی

خواص و مضرات بابونه رومی

 
نام های دیگر :
بابونه ی رومی ، بابونه ی حقیقی ، بابونج ، بابونق ، بابونه ی شیرازی .
نام لاتین  : Roman  chamomile و  common  chamomile  .

خاصیت درمانی :

از نظر طبیعت گل بابونه رومی طبق نظر حکمای طب سنتی مانند سایر بابونه ها گرم و خشک است و از نظر خواص معتقدند که شبیه بابونه صغیر است .
لطیف کننده ، تحلیل برنده ، مقوی دماغ ، اعصاب و نیروی جسمی است و برای رفع تب و لرزه های تب های نوبه ای از زمان جالینوس طرف توجه بوده است .
مدر است و قاعده آور و ترشح شیر را افزایش می دهد و برای رفع سر درد و تحلیل ورم ها و خرد کردن سنگ مثانه مفید است .
در موارد قطره قطره ادرار کردن و بند آمدن و کم بودن ترشحات عادت ماهیانه نافع است . نشستن در دم کرده ی آن و یا ریختن دم کرده ی  آن روی اعضای مختل نیز در رفع ناراحتی های فوق مؤثر است .
بخور دم کرده ی آن برای چشم و کاهش درد آن خوب است . جویدن آن برای التیام زخم های دهان مفید است .
دود سوخته ی آن برای گریز حشرات مؤثر است . مقدار خوراک آن تا ۱۵ گرم است . برای حلق مضر است از این نظر باید با عسل و شربت انار خورده شود .

ریشه ی آن گرم تر و خشک تر از گل آن است و خواص آن بیش تر از گل آن می باشد . خوردن ۵ گرم آن با سرکه رقیق بسیار محرک نیروی جنسی است .

 

خواص و مضرات بابونه رومی

برای تهیه روغن آن ، گل آن را در ۴ برابر وزن آن روغن کنجد ریخته و با ۲ برابر آن آب می جوشانند تا آب آن به کلی تبخیر شود و روغن بمالند البته باید احتیاط کرد که روغن آن  نسوزد.
اگر گل خشک  مصرف شود ، نصف مقدار آن کافی است . مالیدن رو.غن آن برای تحلیل ورم های سرد و تحلیل باد و گاز در اعضای مختلف و کاهش درد کمر و در مفاصل و نقرس نافع است و قطره ی آن در گوش برای کاهش درد گوش و رفع سنگینی شنوایی مفید است . در فرانسه معمول است ۲۰-۱۰ گرم گل بابونه رومی را در یک لیتر آب جوش به مدت نیم ساعت دم می کنند و آن را برای اسپاسم و تسکین درد های عصبی می خورند .

 

خواص و مضرات بابونه رومی

خواص و مضرات بابونه رومی : هشدار درباره بابونه رومی و طبع بابونه رومی

روش تهیه گرد بابونه ی رومی :

گل بابونه را به مقدار لازم در گرم خانه ی ۲۵ درجه سانتی گراد می خوشکانند و نرم ساییده از الک ابریشمی نرمه ی ۱۲۰ می گذارند .
این گرد مانند تقویت کننده های معدی است و ۲-۱ گرم و در برخی موارد بیش تر مصرف می شد .
عرق گل بابونه : یک واحد گل بابونه را در ۶ واحد آب در حمام ماریه تقطیر می کنند تا ۴ واحد مقطر به دست آید و این عرق اساس تهیه پوسیون های محرک قرار می گیرد مقدار خوراک آن ۱۰۰-۲۵ گرم است .
برای تهیه اسانس بونه نیز ضمن تهیه عرق بابونه همین که اسانس آن جمع شد ، عمل تقطیر را متوقف کرده و آن را جمع آوری می کنند . مقدار خوراک اسانس بابونه که مقوی و محرک است ۱۰-۱ قطره است .

 

خواص و مضرات بابونه رومی

دم کرده ی بابونه رومی :

۵ گرم گل بابونه را در ۵۰۰ گرم آب جوش دم کرده و صاف می نماید . این دم کرده برای تقویت معده استعمال می شود و تهوع آور است برای تسهیل عمل قی کردن در مواردی که مواد قی آور استعمال شده است فنجان فنجان خورده می شود .
عصاره بابونه :
گل خشک بابونه ۱ واحد و آب جوش ۸ واحد . گلها را نیم کوب کرده در ۶ جز آب مدت ۱۲ ساعت دم می کنند و با شار از پارچه می گذارند و تفاله را در باقی مانده آب دم می نمایند و صاف می کنند و هر دو صاف شده را مخلوط کرده در حمام ماریه در حد غلظت عصاره نرم قوام می آورند .
این عصاره مقوی معده و قاطع تب است .مقدار خوراک آن ۵-۱ می باشد .
شربت بابونه :
گل خشک بابونه یک واحد ، آب مقطر ۱۵ واحد و قند به مقدار کافی . گل ها را نیم کوب کرده مدت شش ساعت در آب جوش دم می کنند و با فشار صاف می نمایند تا ته نشین شود و صاف روی آن برداشته  به نسبت ۱۸ در ده قند اضافه می کنند و می جوشانند تا قوام ایدو حفظ می کنند .

روغن بابونه با روغن زیتون :

گل خشک بابونه ۱ واحد و روغن زیتون ۱۰ واحد . آن دو را مخلوط کرده روی آتش ملایم مدت ۲ ساعت می گذارند دم بکسد و گاه به گاه به هم می زنند بعد می گذارند ۲۴ ساعت بماند و با فشار از پارچه رد می کنند و با کاغذ نیز صاف می کنند تا تقریبا ۶ واحد روغن به دست آید .
این روغن را در موارد قولنج های باد و نفخ روی شکم  می مالند . بسیار مؤثر است .
مالیدنی برای درد مفاصل :
گل بابونه ی خشک ۱۵۰۰ گرم و اسانس تربانتین ۱۲۵ گرم . بابونه را خرد کرده در کمی آب باز می کنند بعد اسانس را اضافه می کنند و خوب به هم می زنند و صاف می کنند اسانس در سطح آب قرار می گیرد آن را جدا می کنند مایعی به رنگ آبی به دست می آید که برای مالش تسکین درد مفاصل استفاده می شود .
توجه :
بابونه رومی با گردو ، گنه گنه ، تانن ، املاح نقره ، املاح جیوه و سرب و سولفات آهن ناسازگار است و نباید تواما خورده شود .

 

خواص و مضرات بابونه رومی

ترکیبات :

از نظر ترکیبات شیمیایی بابونه ی رومی دارای اسانس روغنی آنته من یک گلوکوزید تلخ ، آنتمیک اسید و یک آلکالوئید به نام آنتیمن است . بررسی دیگری نشان می دهد که در حدود ۲۵ % اسانس روغنی و ۱۹ % – ۳ ، سولفور در آن وجود دارد .
آزمایش دیگری نشان می دهد که در گل های آن در حدود یک درصد اسانس وجود دارد که بوی آن کافوری قوی و طعم آن تلخ و سوزاننده و معطر است .
مطالعات دیگری نشان می دهد که حداکثر مقدار اسانس که از گل های بابونه ی رومی گرفته شده تا ۲۵/۵ درصد نیز رسیده است که شامل استر ها ، اسید ها ، الکل ها ، آنتمول و آزولن ها می باشد .
اشکال دارویی : گل .

 

خواص و مضرات بابونه رومی

مشخصات :

بابونه ی رومی گیاهی است پایا و کوتاه . بلندی آن از یک وجب کمتر بسیار معطر و در بعضی ارقام ساقه ی آن گسترده روی زمین است . ساقه ی آن به رنگ سبز مایل به سفید ، برگ ها متناوب بسیار بریده بریده مانند شبت ولی پوشیده از کرک است . گل های آن مجتمع در یک طبق که به طور منفرد در انتهای ساقه ی گل دهنده در تابستان ظاهر می شود .
در هر طبق گل های سفید در اطراف دایره و گل های زرد در قسمت مدور و برجسته ی وسط طبق قرار دارند . این گیاه در اروپا و آسیا انتشار دارد و به علت خواص دارویی معروف آن کاشته می شود .
در ایران به طور وحشی و خودرو نمی روید ولی سابقا مرسوم بود در باغچه ها به طور پرورشی کاشته می شد .
تکثیر آن از طریق کاشت بذر مسیر است ولی اغلب از طریق کاشت قسمتی از بوته ی گیاه در بهار با فواصل ۳۰×۲۰ سانتی متر انجام می گیرد و در آغاز کاشت پس از چند آبیاری گیاه در زمین مستقر می شود .
برداشت گل ها هر تابستان انجام می شود و معمولا هر بار در حدود سه ، چهارم از خشک شدن تخمیر نشود . در مصارف دارویی از گل های خشک آن استفاده می شود .

نام علمی :

Anthemis nobilis l.  از خانواده  compositae تیره ی فرعی radiae .

 

خواص و مضرات بابونه : انواع بابونه و طبع بابونه + عکس بابونه گاوی

 

منبع : گیاهان دارویی

نت آنجل

 

 

About رضایی 3207 Articles
امام صادق علیه السلام فرمودند : محبـوبتـرین بـرادرانـم نزد من، کسـى است که عیبهایـم را به من اهدا کنـد

Be the first to comment

پاسخی بگذارید