طرز تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه

طرز تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه

طرز تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه

طرز تهیه ذرت مکزیکی : ذرت را به اشکال بسیار متفاوتی مانند کبابی کردن، آب پز کردن، بخار پز کردن، تهیه پاپ کورن و همچنین تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه می‌توان طبخ کرد.

طرز تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه


برای تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه به خامه ترش نیاز خواهید داشت. برای این منظور به دستور تهیه آن در بخش پیش‌غذاها مراجعه نمایید.

مواد لازم جهت تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه

ذرت

4 عدد

خامه ترش

1/2 پیمانه

سس مایونز

1/2 پیمانه

آب‌لیمو تازه

1 عدد

فلفل سیاه

1/4 قاشق غذاخوری

پودر سیر

1/2 قاشق غذاخوری

فلفل قرمز یا سس سالسا

1/4 قاشق غذاخوری

پنیر چدار (اختیاری)

به مقدار لازم

طرز تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه

  1. ابتدا ذرت‌ها را با غلاف (پوسته) در فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید. سپس 5 دقیقه استراحت دهید تا خنک شوند و پوسته آن را جدا کنید.
  2. ذرت‌ها را به کمک چاقوی آشپزخانه برش زده و در ظرف نسبتا گودی با آب‌لیمو تازه مخلوط کنید.
  3. در ظرف دیگری سس مایونز، خامه ترش، فلفل سیاه، پودر سیر، فلفل قرمز یا سس سالسا را با یکدیگر مخلوط کنید تا کرمی صاف و یکدست حاصل شود. سپس ذرت‌‌ها را به سس آغشته کنید و در صورت تمایل از پنیر چدار رنده شده و آویشن برای تزیین ذرت مکزیکی استفاده نمایید.
  4. ذرت مکزیکی را گرم و به همراه چیپس تورتیلا سرو کنید.

جهت آشنایی با سالسای ذرت به بخش پیش‌غذاها در آشپزی ستاره مراجعه فرمایید. ذرت مکزیکی را با کنسرو ذرت و سس مایونز نیز می‌توان درست کرد. 

طرز تهیه ذرت مکزیکی لذیذ و خوشمزه

طرز تهیه ذرت مکزیکی

از خواص ذرت چه می‌دانید؟

  • ذرت سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامین‌های گروهBمانند:B1(تیامین)،B2(ریبوفلاوین)،B3(نیاسین)،B5(پانتوتنیک اسید)،B6(ریبوفلاوین)،B9(فولات) و نیز ویتامین C می‌باشد. همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است.
  • انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت می‌شوند و هر 100 گرم از آن 5 درصد نیاز روزانه فیبر را تامین می‌کند؛ که در کاهش کلسترول خون و سرطان کولون کارآمد است.
  • ذرت بالأخص زمانی که به همراه حبوبات مصرف شود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و می‌تواند نیاز پروتئینی بدن را تامین کند. در هر فنجان از آن 5 تا 6 گرم پروتئین وجود دارد.
  • ذرت یکی از غلات فاقد گلوتن می‌باشد که می‌تواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک باشد.
  • ذرت سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و فیتونوترینت‌های بسیار قوی و کارآمد است که برای کاهش گرفتگی عروق موثر می‌باشد. همچنین برخی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار می‌کنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل می‌کنند. در نتیجه فشارخون کاهش می‌یابد.
  • ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر می‌باشد، رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد. این باکتری‌ها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر، مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلول‌های کولون را تامین می‌کنند و باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان کولون می‌شوند.
  • ذرت به دلیل دارا بودن انواع فیبرها برای قند خون مفید است. افراد دیابتی ذرت را به مقدار زیاد نمی‌توانند استفاده نمایند زیرا نمایه گلاسمی بالایی دارد. ولی استفاده از مقادیر کمی از آن بسیار سودمند می‌باشد. البته ذرت برای پیشگیری از دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.
  • لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شوند. ذرت نیز سرشار از این پروتئین‌ها می‌باشد. لکتین‌ها می‌توانند به گیرنده‌های کربوهیدراتی در غشای سلول‌ها متصل شود. اتصال لکتین‌ها به این گیرنده‌ها فعالیت بسیاری از ویروس‌ها، از جمله ویروس ایدز را مختل می‌کند. با این حال مطالعات بیشتری برای اثبات اثر ذرت بر بیماری ایدز لازم است.

نکاتی درباره کنسرو شیرین‌شده ذرت مکزیکی

  • دانه‌های ذرت شیرین موجود در صد گرم کنسرو ذرت، 86 کالری انرژی دارند و در حقیقت به نسبت سایر منابع کربوهیدراتی از انرژی بیشتری تشکیل شده‌اند. ذرت به صورت کنسروی سرشار از سدیم و شکر می‌باشد و مصرف مداوم آن برای سلامتی مضر است.
  • در هر فنجان ذرت، 545 میلی‌گرم سدیم وجود دارد. این مقدار سدیم، منجر به افزایش حساسیت به سدیم و افزایش فشارخون می‌شود. لازم به ذکر است که افراد عادی حداکثر 2300 میلی‌گرم در طی روز مجاز به مصرف سدیم می‌باشند. ولی اگر شما دارای فشارخون بالا، دیابت یا بیماری مزمن کلیوی باشید حداکثر 1500 میلی‌گرم در طی روز مجاز به مصرف سدیم هستید که در این صورت یک رژیم عادی، سدیم مجاز روزانه‌تان را تامین می‌کند و شما مجاز به مصرف هیچ مقدار نمک در غذاها نمی‌باشید و باید از تمام غذاهای کنسروی، شورها و ترشی‌ها اجتناب نمایید.

عوارض مصرف بیش از اندازه شربت ذرت

  • از هیدرولیز نشاسته ذرت، شربت ذرت (بادکا یا گلوکز) سرشار از فروکتوز به دست می‌آید و یکی از فرآورده‌های ذرت است که به عنوان شیرین‌کننده در انواع شربت‌ها، کمپوت‌ها، مرباها وبه صورت بسیار گسترده استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که مصرف مداوم آن نامناسب می‌باشد و ریسک ابتلا به بیماری‌های متعدد مانند چاقی، دیابت، چربی خون، بیماری‌های قلبی عروقی، سندرم متابولیک ورا افزایش می‌دهد.

پخت ذرت مکزیکی

  • ذرت را به اشکال بسیار متفاوتی مانند کبابی کردن، استفاده از ماکروویو، پختن در آب جوش (آب پز کردن)، بخار پز کردن، تهیه پاپ کورن ومی‌توان طبخ کرد. البته بهترین روش برای پخت ذرت بخار‌پز کردن است که هم طعم متفاوتی دارد هم بسیاری از مواد مغذی آن حفظ می‌شود. بعد از پختن ذرت می‌توانید به آن مقداری نمک، فلفل و کمی کره بیفزایید. نکته قابل‌ذکر در تهیه ذرت این است که نباید در حین پخت به آن نمک اضافه کنید، همچنین آن را بیش از اندازه روی حرارت قرار ندهید زیرا هم طعم خود را از دست می‌دهد و هم بسیار سفت و غیرقابل‌هضم می‌شود. 15-20 دقیقه زمان برای پخت آن کافی می‌باشد. ذرت‌ها را بعد از دانه دانه کردن و پختن، می‌توانید در انواع غذاها مانند پاستا، ماکارونی، پیتزا، سوپ، سالاد وو نیز به همراه انواع ساندویچ‌ها یا مخلوط با برنج استفاده نمایید.

چگونه رژیم غذایی سالم‌تری داشته باشیم؟

منبع: مجله ابنترنتی ستاره

Be the first to comment

پاسخی بگذارید