netangel

سایت خبری، سرگرمی و آموزشی نت آنجل

پنیر بخوریم یا نخوریم؟ زمان خوردن و مصلحات پنیر + بهترین روش تهیه پنیر

پنیر بخوریم یا نخوریم؟ زمان خوردن و مصلحات پنیر + بهترین روش تهیه پنیر

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

 

 

 

خوردن پنیر با گوجه ، خیار و هندوانه :

 

مصرف همزمان پنیر با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردی‌های دیگر باعث بروز عارضه‌ها و بیماری‌ها می‌شود، این امر عمر را کوتاه می‌کند. بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیر، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند.

یعنی برابر ۵۰ گرم پنیر، گوجه و خیار یا هندوانه از ۵۰ گرم گردو استفاده کنند.

پنیر دارای مولکول‌های پروتئینی پیچیده است و برای تجزیه شدن نیاز به مقدار زیادی انرژی دارد. به همین دلیل هنگام تجزیه انرژی زیادی را از بدن دریافت می‌کند. مصرف همزمان پنیر با گوجه و خیار یا هندوانه که از مواد سرد هستند. باعث تشدید این فرآیند می‌شود.

بهتر است پنیر همراه مغز دانه‌هایی مانند گردو و یا خرما، کشمش و مواد گرم پرانرژی مصرف شود تا انرژی لازم را از این مواد دریافت کند. پنیر از لبنیات پرمصرف در سبد غذایی ما ایرانیان است و حذف آن امکان‌پذیر نیست پس بهتر است هنگام مصرف پنیر به نوع موادی که با آن استفاده می‌شود توجه شود تا مشکلی پیش نیاید.

با توجه به سه حدیثی که در ادامه آمده است متوجه می شویم که در طب اسلامی پنیر دارای خواص بسیار خوبی است که البته زمان خوردن آن و با چی خوردن آن بسیار حائز اهمیت است.

در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است: نِعْمَ اللُّقْمَهُ الْجُبْنُ، تُعْذِبُ الْ فَمَ وَ تُطَیبُ النَّ کهَهَ وَ تَهْضِمُ ما قَبْلَهُ وَ تُشَهِّی الطَّعامَ؛ چه خوب لقمه ای است پنیر، دهان را تر و تازه و خوشبو می کند، غذای قبلی را هضم و غذا را مطبوع می سازد. بحارالأنوار (ط-بیروت) ج ۶۳، ص ۱۰۵، ح ۱۱

و در حدیثی دیگر آمده است: سَاَلَهُ رَجُلٌ عَنِ الْجُبْنِ… فَقالَ لی: هُوَ ضارٌّ بِالْغَداهِ نافِعٌ بِالْعَشی … وَ یزِیدُ فِی مَاءِ الظَّهْر. مردی درباره پنیر از امام صادق علیه السلام پرسید… امام فرمودند: خوردن پنیر، صبحگاهان مضرّ است و شامگاهان مفید و آب کمر را زیاد می کند. کافی (ط-الاسلامیه) ج ۶، ص ۳۴۰، ح ۳

و در یک حدیث دیگر هم از امام صادق علیه السلام، آمده است: الجُبنُ وَالجَوزُ إذَا اجتَمَعا فی کلِّ واحِدٍ مِنهُما شِفاءٌ، وإنِ افتَرَقا کانَ فی کلِّ واحِدٍ مِنهُما داءٌ. پنیر و گردو، چون با هم یک جا جمع شوند، در هر یک از آن ها درمان است؛ امّا اگر از هم جدا شوند، در هر یک از آن ها درد است. الکافی، جلد ۶، صفحه ۳۴۰، حدیث ۲

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

پنیر خوب :

بهتر است از میان انواع پنیر، پنیرهای کم چرب را انتخاب کنیم. انواع پُر چرب منبع عمده اسیدهای چرب اشباع هستند که برای سلامتی مضر هستند بنابراین مصرف پنیرهای پرچرب و خامه‌ای به یک بار در هفته باید محدود شود. در ضمن، مصرف پنیرهای باز و محلی به علت احتمال آلودگی ‌های میکروبی توصیه نمی شود چرا که می ‌تواند حامل میکروب ‌های مسمومیت‌ زای خطرناکی مثل سالمونلا، بروسلا و… باشد که ایجاد کننده حصبه، مسمومیت ناشی از لیستریا و تب مالت هستند. پنیرهای نرم‌ تر به دلیل چربی که دارند ماندگاری کمتری داشته به این دلیل باید زودتر مصرف شوند اما پنیرهای سفت مقاوم تر هستند.

 

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

حالا ببینیم در طب سنتی مصرف پنیر با چه موادی توصیه و با چه موادی نهی شده است:

پنیر را با این ها بخورید

مهرداد میرکریمی، متخصص طب سنتی در این باره می گوید: در طب سنتی آمده است که پنیر همراه با نعناع و ترخون مصرف شود. به گفته ی وی مصرف نعناع با ترخون همراه با پنیر بسیار مناسب است چرا که پنیر هضمش سخت است و همراه با سبزی های یاد شده هضمش بهتر صورت می پذیرد.

اگر پنیر همراه با گردو مصرف شود، چاق کننده است، همچنین مصرف پنیر همراه با گردو، نعناع و آویشن نیز چاق کننده است. پس کسانی که قصد افزایش وزن دارند بهتر است پنیر را با گردو بخورند.

مصرف پنیر با ماست چکیده و پنیر با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می شود

ترخون ضرر پنیر بر بدن را از بین می برد.

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

حسن اکبری، متخصص آسیب شناس و طب سنتی ایرانی نیز در این باره می گوید: بهتر است پنیر همراه مغز دانه هایی مانند گردو و یا خرما، کشمش و مواد گرم پرانرژی مصرف شود تا انرژی لازم را از این مواد دریافت کند. پنیر از لبنیات پرمصرف در سبد غذایی ما ایرانیان است و حذف آن امکان پذیر نیست پس بهتر است هنگام مصرف پنیر به نوع موادی که با آن استفاده می شود توجه شود تا مشکلی پیش نیاید.

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

دکتر غلامرضا کردافشاری، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم در این باره می گویند: به طور کلی، شیر و سایر محصولات لبنی پاستوریزه طی فرآیند تولید، حجم بالایی از چربی خود را از دست می دهند و گاهی افزودنی ها و نگهدارنده های مختلفی هم به آن ها اضافه می شود. از این رو، معمولاً طبع بیشتر لبنیات، سرد و تر است و مصرف آن ها می تواند برخی مشکلات گوارشی مانند نفخ یا کولیت را به دنبال داشته باشد.
پنیرها دو نوع تازه و کهنه دارند و طبع نوع تازه آن ها، سرد و تر است اما پنیرهای کهنه، طبع گرم و خشکی دارند. با این حال برای هر دوی این پنیرها، مصلح های یکسانی در طب سنتی در نظر گرفته شده است. بهترین مصلح پنیر که از گذشته تاکنون بیشتر ما عادت به مصرف آن داریم، گردو است اما می توان از سبزی های معطر، آویشن، نعناع خشک و حتی عسل هم به عنوان تعدیل کننده طبع انواع پنیر استفاده کرد.

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

یکی از دلایلی که گفته می شود پنیر را با گردو بخورید این است که غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد. این غده کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم می شناسد، بنابراین زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف می کنیم، باید همراه آن فسفر نیز مصرف کنیم، در غیر این صورت، غده پاراتیروئید فسفر را از مغز بر می دارد که موجب کند ذهنی می شود. به همین دلیل مصرف گردو همراه پنیر توصیه می شود.
نکته: گردو (و همچنین بادام) باید در زمان مصرف شکسته شود، زیرا در برخورد طولانی مدت با هوا، اکسید شده و خاصیت اولیه خود را از دست می دهد.

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

پنیر را با این ها نخورید

پنیر را خالی نخورید. مصرف پنیر به تنهایی بسیار مضر می باشد و بلغم زا است و فرد را دچار رخوت، سستی می کند.

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟ زمان خوردن و مصلحات پنیر + بهترین روش تهیه پنیر

 

پنیر را نباید با بادام مصرف کرد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می کند و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه محسوب می شود.

مصرف پنیر با ماست چکیده و پنیر با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می شود.

 

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

بهترین زمان مصرف پنیر

خوردن پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می کند.
بهترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به همراه مصلحات آن (گردو، زیره، سیاه دانه و آویشن) می باشد. زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت می گیرد.

 

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟

طرز تهیه پنیر در منزل :

 

طرز تهیه پنیر با ماست:
مواد لازم:
شیر: یک کیلو
ماست: ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:ابتدا شیر را بجوشانید. سپس شعله اجاق را کم کنید و ۴ قاشق ماست به آن بیفزایید. مدت ۷ دقیقه به هم بزنید تا شیر بریده شود. بعد آن را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار داده‌اید، رد کنید و پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت روی آن جسمی سنگین قرار دهید تا آب آن خارج شود. بعد پنیر را قطعه قطعه کرده، در آب نمک نگهداری کنید.
طرز تهیه پنیر با سرکه:
مواد لازم:
شیر: یک کیلو
سرکه: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ابتدا شیر را حرارت دهید. وقتی شیر به جوش آمد، شعله اجاق را خاموش کنید. سپس ۳ قاشق سرکه به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا شیر بریده شود. سپس آن را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار داده‌اید، رد کنید. پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت جسمی سنگین روی آن قرار دهید تا آب آن خارج شود. سپس پنیر را قطعه قطعه کرده، داخل آب نمک نگهداری کنید.
طرز تهیه پنیر با مایه پنیر:
مواد لازم:
شیر: یک کیلو
مایه پنیر: یک دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه: شیر را پس از جوشاندن از روی حرارت بردارید و بگذارید قدری خنک شود. به حدی که دمای آن کمی بیشتر از دمای بدن باشد. سپس مایه پنیر را در آن بریزید و بگذارید تا شیر به پنیر تبدیل شود (زمان لازم جهت تهیه این پنیر ۱۵ دقیقه است)‌.

 

 

 

پنیر بخوریم یا نخوریم؟ زمان خوردن و مصلحات پنیر + بهترین روش تهیه پنیر
پنیر بخوریم یا نخوریم؟

 

 

منابع :

tebyan.net

yjc.ir

beytoote.com

persianv.com

پاسخی بگذارید